image_alt_text

Geschiedenis

14 juni 2003 besloot een groepje Astra rijders om de Astra Tuning Club op te richten.
Wat begon met een kleine groep is uitgegroeid uit naar een club waar de gezelligheid en de liefde voor de Astra nog steeds centraal staan. Iets meer dan 10 jaar later eindigden we het jaar 2013 met 55 betalende leden en ruim 900 forumleden! De laatste jaren hebben we (helaas) veel clubs ten onder zien gaan maar ATC blijft maar groeien dankzij haar trouwe en enthousiaste leden.

De forum- en ATC-leden treffen elkaar het hele jaar door op het actieve forum waar veel tips en ideeën uitgewisseld worden. Daarnaast worden er in de lente, zomer en herfst veel meetings bezocht. De ene keer is dit met een grote groep en een clubstand, zoals op DAF en tijdens Sevenum, een andere keer zijn we iets minder herkenbaar. Maar altijd hebben we een gezellige dag met elkaar en de andere bezoekers.

Ook organiseert de Astra Tuning Club elk jaar een aantal meetings. Ieder jaar is het weer een verrassing welke meetings er dat jaar op de kalender staan. We starten het jaar zo wie zo met de Nieuwjaarsmeeting voor de ATC-leden, waarbij we een activiteit doen (bowlen, glowgolfen o.i.d.) en lekker uit eten gaan. Daarnaast organiseren we tourritten, detailmeetings, dyno-meetings, gezellige dagmeetings (ATC- en forumleden only of all-Opel) en heeft er al eens een ATC-weekendmeeting plaatsgevonden. Elk jaar wordt hieruit een keus gemaakt voor de meetings die dat jaar op de kalender komen te staan. Op het forum worden deze bekend gemaakt en kun je laten weten naar welke meetings je gaat komen.

Op het forum heeft bijna elk lid zijn eigen workshop waarin alle plannen en updates van zijn auto te volgen zijn. Daarnaast wordt er veel gebruik gemaakt van de mogelijkheid om elkaar vragen over gewenste updates of over problemen voor te leggen en te elkaar te helpen die op te lossen. Door al deze tips en antwoorden te bewaren, zijn er veel howto’s en informatie aanwezig.
Net als de aanwezige kennis, wordt ook de gezelligheid, goede sfeer en hulpvaardigheid onderling vaak genoemd als reden om actief te zijn op het forum en in het bezoeken van meetings.

Vanaf 2014 heeft de Astra Tuning Club naast het forum ook deze website.
Nu kan je, ook zonder te zoeken op het forum, zien welke meetings we bezoeken, welke clubartikelen we in ons assortiment hebben en met welke auto’s de ATC-leden rijden. Ook zullen er nieuwsberichten over de club en Opel in het algemeen geplaatst worden.

We heten jou dan ook van harte welkom op de nieuwe site van de Astra Tuning Club en hopen dat je, na het bekijken van de website, snel mee komt praten op het forum !